D7ABC942-D547-4607-9A63-DF9DD8C31FBCBiskup Dražen Kutleša blagoslovio osnivanje Zdruga katoličkih skauta u Porečkoj i Pulskoj biskupiji

U četvrtak, 22. ožujka u ordinarijatu Porečke i Pulske biskupije otac biskup Dražen Kutleša primio je nacionalnog predsjednika Zdruga katoličkih skauta vjeroučitelja Marina Miletića, te predstavnike brojne skupine vjeroučitelja koji su kandidati za vođenje katoličkih skauta u Istri – vjeroučitelja Marjana Lončara, vlč. Josipa Mašinu. Osim vjeroučitelja Lončara i svećenika Mašine katoličke skaute u Istri koordinirati će i vjeroučiteljica Valentina Kadić.

Starješina Miletić približio je biskupu Kutleši cijeli pokret katoličkih skauta koji je u Zdrugu jedina katolička nacionalna skautska organizacija. Katolički skauti Zdruga rasprostranjeni su diljem domovine, od Dubrovnika preko Splita, Šibenika pa do Požege, Đakova, Varaždina, Zagreba i Rijeke iz koje je sve krenulo prije petnaest godina.

Biskup Kutleša je pozorno slušao o viziji, karizmi i misiji Zdruga katoličkih skauta Hrvatske. Svojim pitanjima i komentarima pokazao je kako razumije situaciju i kako je upoznat s radom naše organizacije.

BEAB2214-20A4-4329-915E-216114D89D56Vjeroučitelj Lončar i svećenik Mašina iznijeli su konkretni plan djelovanja u Istri, a Biskup nije krio zadovoljstvo s idejama. “Idemo konkretno i odmah, dati ću svoj blagoslov i potrebne dekrete te podržati rast katoličkih skauta u Istri. Vi sada radite, sada je na vama”, rekao je biskup Kutleša.

Vjeroučitelj Miletić iznio je još neke vrlo zanimljive ideje rada s mladima kroz katoličke skaute u Istri, a biskup je rekao da će to svesrdno podržati i on i svećenici cijele biskupije.

Zdrug katoličkih skauta Hrvatske sada je službeno osnovan i blagoslovljen mjesnim biskupima u:

Varaždinskoj biskupiji
Požeškoj biskupiji
Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji
Zagrebačkoj nadbiskupiji
Dubrovačkoj biskupiji
Splitsko-makarskoj nadbiskupiji
Šibenskoj biskupiji
Riječkoj nadbiskupiji
Porečkoj i Pulskoj biskupiji

Zahvaljujemo ocu biskupu Kutleši na blagoslovu i dobroti.

Bogu na slavu, u ljubavi prema domovini i svakom čovjeku! ♥️??