B2608365-33EA-489F-9480-A83C20EF47BASkauti cijeloga Zdruga sv. Vlaho, njih tridesetak zaputili su se u nedjelju 15. travnja na hodočašće na Sniježnicu. Uz skaute odreda sv. Benedikta, sv. Mihajla i Gospe od Obrane bili su i pripadnici novog odreda ‘Salvator Mundi’ (Spasitelj svijeta) iz Orašca.MPeljajući se uz Sniježnicu, molili su pobožnost Duhu Svetome za sedam darova Duha Svetoga, a potom su sudjelovali na misnom slavlju koje je predvodio duhovnik skauta don Marin Lučić, u koncelebraciji s paterom Dariuszom Nowakom.

Duhovnik Lučić je u propovijedi skautima objasnio način Kristove prisutnosti među nama. Naglasio je kako prazan grob nije jedini znak Isusova uskrsnuća jer se Isus u tijelu ukazivao svojim apostolima, čak i onima koji su sumnjali u uskrsnuće poput Tome ali i Petru koji ga je zatajio. Istaknuo je kako se uskrsli Krist ukazao apostolima dok su bili zajedno, a zajedništvo skauta okupljenih na misi također može biti prilika za susret s uskrslim Isusom. U pratnji skauta bili su i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja i Hrvatskog planinarskog društva Sniježnica. Na Uskrsni ponedjeljak, 2. travnja, tridesetak pripadnika Odreda sv. Benedikta bio je na dvodnevnom izletu na Šipanu, gdje su uz misu i duhovni rast imali priliku naučiti ali i pokazati svoje skautske vještine.

Zdrug katoličkih skauta je pokrenut kako bi mladima bilo ponuđeno savršenije živjeti kršćanski život u ljubavi prema Bogu, Crkvi i Domovini, u zajedništvu sa stvorenom prirodom i svakim čovjekom. Moto skauta je Bog, Crkva i Domovina.